COLUMBIA DECAF (bez kofeinu)
Colombia decaf sa vyznačuje jemnou kyslosťou a o niečo intenzívnejšou horkou príchuťou a výraznou sladkosťou. Aróma: vôňa po mede, sladkom drievku, tmavom chlebe, pomarančoch a čerešniach v pozadí kôrové a zemité vône.
Technológia výroby bezkofeinovej kávy v skratke: Odstraňovanie kofeinu je tzv. nepriama metóda pomocou organických rozpúšťadiel. Najprv sa zelené zrno naparuje vodnými parami, aby zväčšilo svoj objem a aby sa roztvorilo, čo následne umožní ľahší prienik a kontakt rozpúšťadla, ktoré sa seba viaže kofein. Potom sa kofein s rozpúšťadlom oddelí od zrna, ktoré bolo opätovne naparované, ale v tomto prípade za účelom odstránenia i prípadných zbytkov rozpúšťadla. Toto sa niekoľkokrát opakuje až do odstránenia posledných stôp rozpúšťadiel a potom nasleduje sušenie zŕn.